Ce este ”Pământul Bun”?

”PĂMÂNTUL BUN - evanghelizare și ucenicizare” îi echipează pe ucenicii lui Hristos să împărtășească vestea bună a lui Dumnezeu într-o lume de credințe și culturi competitive. Noi dezvoltăm și împărtășim resurse pentru slujire care au drept fundament o teologie biblică a evanghelizării și ucenicizării. ”PĂMÂNTUL BUN - evanghelizare și ucenicizare” este numele parabolei despre sămânță și diferitele tipuri de pământ. Sămânța este mesajul Evangheliei. Dar cum a definit Isus ”pământul bun”? Matei, Marcu și Luca prezintă trei cuvinte diferite pe care Isus le-a folosit în aceste ocazii pentru a descrie ”pământul bun”.

Cum pot ajuta un necredincios să înțeleagă Evanghelia într-un mod clar?

Când prezentăm Evanghelia unui necredincios care știe câte ceva sau poate mai nimic despre Biblie și credința creștină, este foarte probabil ca imaginea lui actuală (neclară) despre lume să influențeze negativ felul în care percepe anumite concepte despre creștinism. Pentru a putea limpezi această imagine neclară în prezentarea Evangheliei, este nevoie să explicăm mai întâi faptele din Scriptură care sunt esențiale pentru înțelegerea Evangheliei. Dar ca aceste fapte să devină clare și să aibă sens, trebuie de asemenea să le așezăm în contextul general al planului de răscumpărare care se lasă descoperit pe parcursul Bibliei.

O resursă foarte flexibilă din punct de vedere al timpului pentru prezentarea planului de răscumpărare – poate fi prezentat în cincisprezece minute, dar la fel de bine se poate dezvolta o prezentare timp de douăzeci de ore sau mai mult. Proiectat pentru studii biblice cu scop evanghelistic, pentru studii unu-la-unu sau pentru grupe mici, însă la fel de eficient în prezentarea Planului de Răscumpărare al lui Dumnezeu și celor credincioși. Include un studiu despre 40 de evenimente biblice majore (20 din Vechiul și 20 din Noul Testament) și hărți biblice.

Order The Story of Hope in Romanian.

Cum pot ajuta un credincios nou să rămână ancorat în Evanghelie?

Așa cum evanghelizarea este un proces în care Dumnezeu se folosește de oameni, la fel este și în procesul de ucenicizare. Credincioșii adevărați, ca ucenici ai lui Hristos, rămân statornici în credință pentru că Dumnezeu îi ține. Dar, în același timp, Dumnezeu ne-a ales pe noi să facem acești ucenici.

”Calea spre bucurie” este un studiu de bază ce continuă cunoștințele acumulate deja, proiectat să conducă un nou credincios prin zece lecții importante, acoperind în ansamblu următoarele teme: planul lui Dumnezeu de răscumpărare, Podul cronologic spre viață, siguranța mântuirii, Biblia, rugăciunea, Duhul Sfânt, sfințirea personală, mărturia personală, biserica locală și planul lui Dumnezeu pentru viața celui credincios.

Romania Twtj Cover Image
Romania Lg Image

Împlinirea speranței – manualul învățătorului

Un ghid ce cuprinde peste 100 de pagini. Conține sfaturi pentru a preda ”Împlinirea speranței” în situații de unu-la-unu sau la studiul biblic din grupurile mici. Include de asemenea răspunsuri la întrebările din (ghidul studentului) ”Împlinirea speranței”.

Download

Contact information

Pentru mai multe informații, scrie-ne la adresa de email: Romania@GoodSoil.com

Mai multe resurse pot fi găsite la: GoodSoil.com/Resources.

Join Our Mailing List

Get notices for new products, resources, and training events.

Set your country and language

We will add support for new countries and languages in the future.